خواص عناب
عناب یکی از گیاهان دارویی پر کاربردی است که از دیرباز به شکل جوشانده و در کنار دیگر گیاهان دارویی در ایران مورد استعمال قرار می گرفته است.
آنچه لازم است در مورد این گیاه بدانید:
1. مشخصات:
عناب درختی است که ارتفاع آن تا ۸ متر میرسد نوعی از این درخت مستقیم و باریک است. عناب بومی مناطق گرمسیر است کشت آن در شمال آفریقا، جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج درد. عناب دارای طبعی معتدل و کمی سرد میباشد.
2. روش استفاده:
برای تهیه جوشانده ۵۰ گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود و بعد مصرف کنید. این گیاه حاوی ویتامین AوC و پتاسیم فراوان میباشد. هرگاه که احساس غمگینی کرده و گریه میکنید، یک فنجان دم کرده عناب لبخند به لبهای شما میآورد. عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است. ملین است، مخصوصاً اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید. برای معالجه و التیام زخمهای کهنه، گرد ریشه خشک شده عناب را روی آنها بپاشید. جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است. برای درمان سرطان آب عناب را با کاهو بخورید. کم اشتهایی را برطرف میکند. حافظه را تقویت میکند. برای برطرف کردن ورم چشم، عناب را به چشم بمالید. به عنوان شیرین کننده طبیعی استفاده میشود. جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است. خواب آور است و بیخوابی را برطرف میکند. رشد موی سر را زیاد میکند. جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف میکند. عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ میکند. اینگونه اشخاص باید عناب را با شکر و مویز بخورند. ضمناً عناب نیروی جنسی را کم میکند، بنابراین باید با غذاهای محرک مانند عسل خورده شود.
زمینه مصرف:
- ملین
- ادرار را زیاد می کند
- تسکین دهنده اعصاب
- تصفیه خون
- ضد سرفه است
- درمان سرما خوردگی
- درمان گلو درد
- درمان آسم وتنگی نفس
- هسته عناب خواب آور است
- خستگی شدید را برطرف می کند
- دستگاه هاضمه را تقویت می کند
- نشاط آور
- دفع کننده سموم بدن
- بهبود عملکرد کبد و کلیه
- تقویت بنیه
- درمان بی خوابی
- درمان آرتروز
- جلوگیری از پیری پوست
- مکمل درمان سرطان
- اشتها آور
- تقویت حافظه
- ناراحتی چشم
- درمان سرفه و درد سینه
- تقویت موی سر
نظرات شما عزیزان: